Hier gebeurt het ...
Ons atelier is het kloppend hart van Calinor… tot in de puntjes uitgerust, en doordrongen van de magie van chocolade. Met ’s werelds beste ingrediënten scheppen we hier unieke smaken en texturen.
Een modern atelier
Onze toestellen zijn modern en performant en stellen ons in staat om vormpralines, snijpralines en gedresseerde pralines te maken in meer dan 60 variëteiten. We creëren glanzende figuren en exclusieve combinaties, met vullingen die tot de verbeelding spreken.
De beste grondstoffen
We werken altijd op basis van uitmuntende originechocolade, gemaakt van bonen die we zelf zorgvuldig selecteren bij boeren die hun vak écht kennen. Eén streek, één boer, één lot chocolade waarvan de herkomst 100% gegarandeerd is. De zuiverste chocolade biedt de beste smaken.
Een secuur maakproces
Een modern atelier, de beste grondstoffen en een strak geregisseerd maakproces, dat leidt tot sublieme kwaliteit. Expertise is daarbij cruciaal. We tempereren altijd heel secuur, mengen voor elk type praline een heerlijke vulling, we storten ze zorgvuldig uit in een kader, egaliseren, versnijden, enroberen en werken af. Het resultaat is eerlijk en het smaakt heerlijk. Proeven is genieten.
Onze visie
Met chocolade van wereldkwaliteit moet je liefdevol omspringen. En met vakkennis. Achter de schermen van Calinor werken daarom chocolatiers die tot de internationale top behoren. Wij streven naar het summum van smaak in creaties die het oog strelen. Passie is wat ons drijft. Expertise is wat ons onderscheidt. En duurzaam duurt voor ons het langst: we maken een eerlijk product dat heerlijk smaakt. En die smaken komen van over de hele wereld. Essentiële smaken, nieuwe smaken. Echte smaken.
Ons verhaal
Het verhaal van Calinor duurt al drie decennia. We hebben onze winkel in de Capronstraat in 1993 geopend. Dat was ons eerste hoofdstuk. Zes jaar later openden we het bijhuis in de Boterstraat, en intussen hebben we nóg mooie bladzijden mogen schrijven...
Maître chocolatier
Zo mag Alain Grimmonprez zich Disciple d’Escoffier noemen, heeft hij België al vertegenwoordigd op de Wereldexpo’s van Shanghai (2010), Korea (2012), en Milaan (2015), en is hij de voorbije vijf jaar al viermaal geselecteerd voor exclusieve opleidingen. De leermeesters zijn topchocolatiers die behoren tot de Wereldtop.Kwaliteit moet je blijven verdienen.
Grafische expertise
Voorts onderscheiden we ons graag door flexibel en creatief in te spelen op de vragen van onze klanten. We focussen niet alleen op smaak, maar ook op service. Héél gepersonaliseerde service zelfs, en we gaan daar ver in. Een eetbare chocoladefoto die er levensecht uitziet en fantastisch smaakt, om maar iets te noemen. We ontwerpen en bedrukken in ons eigen atelier.
Beleving
En het spreekt voor zich: in onze winkels ontvangen we u graag met de glimlach. We laten u proeven van de heerlijkste chocolades, en ook van de sfeer die we speciaal voor u creëren. Elk seizoen voelt anders aan, en bijzondere momenten zetten we ook extra in de verf, want chocolade moet je ook beléven. Onze trouwste klanten komen van om de hoek, maar net zo goed komen ze uit Frankrijk, Engeland, Canada tot zelfs Australië. We zijn trotse ambassadeurs van een Belgisch topproduct.